Известие

Collapse
No announcement yet.

Разкодиране на радио/навигация за Alfa Romeo 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разкодиране на радио/навигация за Alfa Romeo 147

Здравейте, Колеги!

Имам проблеми с радиото/навигацията на Alfa 147. Наскоро купихме колата и радиото беше блокирано - разбирайте че не "свири". Пробвах да вкарам диск - прие го, но не го завъртя, а сега не мога и да го извадя. Рових се из I-net и видях, че има програма, която ти дава кода за разблокиране на база на серийния номер. Извадих целия модул, но не видях стикер със сериен номер, явно е махнат или е паднал при предишни интервенции. Успях да намеря един стикер с нещо подобно на сериен номер под предния панел, но не съм сигурен дали е това. Прикачвам 2 снимки с номерата, които успях да намеря - марката е Sharp.
    Ще съм ви благодарен, ако можете да помогнете да го разблокирам.

Благодаря предварително.
    Attached Files
    Last edited by stanlyman01; d.m.y г., 23:45.

Първоначално публикувано от stanlyman01 Покажи съобщение
    Здравейте, Колеги!

Имам проблеми с радиото/навигацията на Alfa 147. Наскоро купихме колата и радиото беше блокирано - разбирайте че не "свири". Пробвах да вкарам диск - прие го, но не го завъртя, а сега не мога и да го извадя. Рових се из I-net и видях, че има програма, която ти дава кода за разблокиране на база на серийния номер. Извадих целия модул, но не видях стикер със сериен номер, явно е махнат или е паднал при предишни интервенции. Успях да намеря един стикер с нещо подобно на сериен номер под предния панел, но не съм сигурен дали е това. Прикачвам 2 снимки с номерата, които успях да намеря - марката е Sharp.

Благодаря предварително.
    Ми въведи го в програмата за кода и ще видиш
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Нямам програмата за да го тествам... Ако някой я има, нека ми я прати или да пробва номера, който е на стикера в приложената снимка.

Comment

Здравейте, Колеги!

Благодаря предварително.
        Колега, при мен е същия номер абсолютно, вкарвам диск, но разликата е там че го изкарва, вкарах диск който да изчисти лазера, но не пак не проработи. Моя въпрос към теб е, как успя да извадиш цялата система, защото аз не успях!

Мерси

Comment

Милано моторс - 160лв. и си получаваш кодовете
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Милано моторс - 160лв. и си получаваш кодовете
            Надявах се да не се стига до тези 160 лв., но ако няма друг вариант май ще посетя сервиза им...

Comment

Надявах се да не се стига до тези 160 лв., но ако няма друг вариант май ще посетя сервиза им...
              Ами ... нямаш. И това е най-сигурният вариант
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

В нета има доста фри генериращи програми.Въпреки че почти винаги не вършат работа,пробвай.След това има специализирани форуми.Помоли там за кода.Има хора които използват професионални програми и помагат.
                След това напиши от кои град си.Има колеги които могат да те насочат към фирми които се занимават с това.Аз например знам в София.Има и в другите по-големи градове.Парите няма да са 160лв. а по-малко.Чак тогава ако не можеш да свършиш работа,отиваш при глупаците от милано моторс.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                  В нета има доста фри генериращи програми.Въпреки че почти винаги не вършат работа,пробвай.След това има специализирани форуми.Помоли там за кода.Има хора които използват професионални програми и помагат.
                  След това напиши от кои град си.Има колеги които могат да те насочат към фирми които се занимават с това.Аз например знам в София.Има и в другите по-големи градове.Парите няма да са 160лв. а по-малко.Чак тогава ако не можеш да свършиш работа,отиваш при глупаците от милано моторс.
                  Много крайно изказване е това "глупаците". М/у другото тези 160лв. не ги взимат те. Просто италианците ги таксуват и ще му пратят всички кодове за колата
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Много крайно изказване е това "глупаците". М/у другото тези 160лв. не ги взимат те. Просто италианците ги таксуват и ще му пратят всички кодове за колата
                    Eййй философееее,таксуват ги ама не трябва,всички други марки си дават кодовете безплатно,ако си азагубиш картите..............затова не съм сигурен дали наще ги таксуват или италианците.Освен това там освен Вальо и Миро няма хора,другото са ...............

П.С.Колега поинтересувай се,в Ст.град някъде около Марсилията знам че има фирма,която се знимава с това,по принцип за разкодиране на нави за 166 взимаха 120 кинта,но за обикновенно ЦД мисля че ще е по-малко..............
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Eййй философееее,таксуват ги ама не трябва,всички други марки си дават кодовете безплатно,ако си азагубиш картите..............затова не съм сигурен дали наще ги таксуват или италианците.Освен това там освен Вальо и Миро няма хора,другото са ...............

П.С.Колега поинтересувай се,в Ст.град някъде около Марсилията знам че има фирма,която се знимава с това,по принцип за разкодиране на нави за 166 взимаха 120 кинта,но за обикновенно ЦД мисля че ще е по-малко..............
                      За Вальо и Миро имах предвид. Лично Вальо ми каза, че всяко запитване за кодове се таксува директно от италианците и че искат копия от документите на колата. Щот на мен ми трябват кодовете за 147-та. Така, че философ може, ама ти ме водиш по лаизъм
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

За Вальо и Миро имах предвид. Лично Вальо ми каза, че всяко запитване за кодове се таксува директно от италианците и че искат копия от документите на колата. Щот на мен ми трябват кодовете за 147-та. Така, че философ може, ама ти ме водиш по лаизъм
                        ако е магнет марели мога да помогна
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                          ако е магнет марели мога да помогна
                          Да, какво ти трябва? За боди компа имам предвид, да запусна някои функции като алармата, например
                          Last edited by NightRider; d.m.y г., 16:16.
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

ИСКАМ МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ ПОСТ ДО КРАЯ!!!
                            Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Въпросната фирма вече се е преместила в пресечка на ул.Сребърна, точно зад бензиностанция 'ЕКО'.
                            За моето оригинално МР3 стерео от 147-ца искат с последни договорки 30лв. за разкодиране. Става за около час.
                            Отделно от това, благодарение на този бар-код, залепен върху корпуса на стереото/навигацията, може да се потърси код от производителя, което при мен става директно в сайта на Блаупункт, обаче аз нямам бар-код
                            sigpic

Comment

Да, какво ти трябва? За боди компа имам предвид, да запусна някои функции като алармата, например
                              Стефан имаше предвид,ако ЦД-то е Марели според мен

---------- Post added at 17:36 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              ИСКАМ МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ ПОСТ ДО КРАЯ!!!
                              Въпросната фирма вече се е преместила в пресечка на ул.Сребърна, точно зад бензиностанция 'ЕКО'.
                              За моето оригинално МР3 стерео от 147-ца искат с последни договорки 30лв. за разкодиране. Става за около час.
                              Отделно от това, благодарение на този бар-код, залепен върху корпуса на стереото/навигацията, може да се потърси код от производителя, което при мен става директно в сайта на Блаупункт, обаче аз нямам бар-код
                              А де
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X